Breadcrumb

revised: Customer process cladding in the Welding & Cutting sector

Cladding

Change of surface properties

PROCESS DESCRIPTION

The aim of coating construction components is to create surface properties that the base material does not have. Important characteristics include:

  • Corrosion resistance
  • Wear resistance
  • Thermal or electrical resistance or conductivity
  • Optical properties

Often it is metals that are coated. Here methods are used whose principles of operation are known from joining technology, such as:

  • Soldering
  • Electric arc welding
  • Shield gas welding,
  • Plasma-powder welding

For heat sensitive or non-metallic components special processes have been developed, such as:

  • Thermal spraying
  • Vacuum-coating
  • Electro- or immersion bath-galvanisation
  • Chrome plating

revised: Application technology cladding in the Welding & Cutting sector

Cladding

Change of surface properties

Преглед на гасови за заварување

ГАСОВИ ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

MAG, MIG, TIG и форминг гасови

Контакт формулар за секоја страна

Контактирајте не

Asset Publisher

null Политика за квалитет и безбедност на производот

Политика за квалитет

  • Daniela Dankovic
  • -
  • Sep 07, 2020
  • -

ПОЛИТИКА ЗА КВАЛИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ПРОИЗВОД

                                                                                                  

Наше мото:

“ЈА СЛЕДИМЕ САМО, И САМО ТРАЕКТОРИЈАТА КОЈА ЈА ТРАСИРА КУПУВАЧОТ”

Бизнис цел на Мессер Вардар Техногас, е:

“ДА БИДЕМЕ СЕКОГАШ ЧЕКОР НАПРЕД, ВО ОБЛАСТА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ТЕХНИЧКИ, МЕДИЦИНСКИ И СПЕЦИЈАЛНИ ГАСОВИ, СЛЕДЕЈЌИ ГИ РАЗВОЈНИТЕ ТРЕНДОВИ НА ПАЗАРОТ И СТРЕМЕЈЌИ СЕ ДА СЕ ДОСТИГНЕ НАЈДОБРОТО- НЕ ПРВИ, НО ЕДИНСТВЕНИ”

Потврда на успешното оржување на Системот за управување со квалитет и Системот за безбедност на храна, се темелат на следново:

  • Стручното оспособување на нашиот персонал, за производството на  квалитетен и безбеден производ,
  • Мотивирање на вработените и подигнување на нивото на тимското работење,
  • Почитување на желбите и потребите на нашите купувачи,
  • Производство на високо квалитетен и безбеден производ, кој е основа за производство на квалитетна и безбедна храна која ги задоволува потребите на потрошувачите,
  • Постојано подобрување на системот за управување со квалитет и безбедност на производот,
  • Грижа за работната средина со имплементација на принципите на добра хигиенска пракса-ДХП и добра производна пракса-ДПП,
  • Грижа за животната средина во и надвор од компанијата,
  • Реализација на производство на безбеден производ засновано на исполнување на меѓународни законски прописи, стандарди, ЕУ директиви, регулативи и сл.,
  • Подигање на конкурентската предност на пазарот, со континуирано иновирање на нови производи,
  • Беспрекорна грижа и контрола на квалитетот на суровината, контрола на производот во текот на производството и контрола при испорака на производот,
  • Изведување на интерни проверки на системот за управување со квалитет и безбедност на храна,
  • Примена на современа технолошка опрема и современи технолошки постапки,
  • Планирање на финансиските средства за одржување на системот за управување со квалитет ISO 9001:2015, системот за управување со заштита на жиотна средина ISO 14001:2015 Системот за управување со безбедност на храна FSSC 22000 rev. 4.1 и HACCP системот.