Ацетилен

Ацетилен

Што е ацетилен– ацетилен во боци – набавка на ацетилен со треилер– алтенативни горивни гасови – технологија на примена на ацетилен – порачка на ацетилен

 

АЦЕТИЛЕН - C2H2


Ацетилен или етин е хемиско неорганско соединение помеѓу јаглеродот и водородот. Ацетиленот е откриен во 19-ти век од Едмунд Дејви и повторно откриен од Марселин Бертолот.  Гасот ацетилен е високо реактивен и експлозивен гас кој се користи во процесите на согорување каде е потребна висока температура.

 

СВОЈСТВА НА АЦЕТИЛЕНОТ


За повеќе информации за својствата, како и лесен калкулатор за конвертирање помеѓу единиците, Messer ја предлага својата апликација или во Apple Store или Android Play

ПРИМЕНА НА АЦЕТИЛЕНОТ   


Процеси на сечење: ацетиленот главно се користи во обработка на метали (обработка на отпадоци, бродоградба) за сечење.  Поради високата температура, металот можебрзо да сече.
Автогено  заварување: согорувањето на ацетилен со кислород произведува многу топол ацетиленски пламен со кој се топи металот. Исто така се користи за елиминирање на нерамнини  од метални конструкции.
Примени за посебни цели: ацетиленски саѓи се користи на пример како лубрикант.

АЦЕТИЛЕН ВО БОЦИ   


Постојат боци за гас во различни големини и со различни притисоци. Во зависност од видот на гасот во боцата, "рамото" на боцата има различна боја, која е стандардизирана според европскиот стандард EN 1089-3. Во случај кога се работи за ацетилен, тоа е кафеава. Преглед на различните бои на боците со гас може да се најде овде
Боците не смеат да се полнат со чист ацетилен поради опасност од експлозија. Затоа боцата со ацетилен е целосно исполнето со порозна маса во која се раствора органски растворувач (ДМФ или ацетон).
Притисок на излезот од боцата зависи од брзината со која ацетилен може да се повлече од растворувачот. Осигурете се дека неповратен вентил  е секогаш прикачен на линијата до боцата со ацетилен. Ако брзината на пламенот на ацетилен ја надминува брзината на гасот, пламенот во боцата може да се врати назад и да предизвика експлозија на боцата. Затоа, прво прочитајте ги упатствата за безбедност!

За големите потрошувачи на ацетилен, ацетилен е исто така достапен во батерии (поврзани системи од 8-20 боци). За многу големи клиенти, батериите со боци со гас се монтираат на треилер. Поради ризиците од ацетилен, ние нудиме алтернативни гасови, во зависност од потребите на нашите клиенти. За повеќе информации јавете им се на нашите специјалисти. 


БЕЗБЕДНОСНИ ЛИСТОВИ И ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА  АЦЕТИЛЕН


За повеќе информации, користете го нашиот пребарувач на производи на оваа веб страна.

НАБАВКА НА АЦЕТИЛЕН ВО БОЦИ 


Можете да купите ацетилен на едно од нашите дистрибутивни места во вашата земја. Повеќето клиенти ги нарачуваат нашите боци преку Интернет или по телефон. Во зависност од местото на дистрибуција, можете да ги превземете боците или да Ви ги испорачаме. Јавете ни се за повеќе информации во врска со опциите за испорака.
 

Asset Publisher

Дистрибутивни центри

Дистрибутивни центри

Дистрибутивни центри во Ваша близина – опција за превземање или испорака – Опрема „совршен спој“- Опции за нарачки - Безбедносни аспекти

Контакт форма на крајот од страната

Контактирајте не

Повеќе информации за оваа содржина на оваа страна

Form

Basic form

contact information
There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Со оваа изјава ја прифаќам политиката за заштита на лични податоци на Messer Group. Изјавата може да се повлече во секое време.

Download Files Portlet

You need to log in to access Download Files Portlet.

Asset Publisher