Breadcrumb

Индустриски гасови

ИНДУСТРИСКИ ГАСОВИ

Видови на индустриски гасови - Концепти за снабдување со гас –Инсталации кај клиенти – Резервоари за течен гас – Садови за складирање на компримирани гасови – Опции за телеметрија – Комерцијални понуди

ИНДУСТРИСКИ ГАСОВИ 

 

Без разлика дали барате индустриски гасови во Битола, индустриски гасови во Скопје, или во Штип , можете или да ги подигнете гасовите од локален дистрибутер  или да ги искористите опциите за испорака веднаш до Вашите производствени капацитети


НАБАВКА НА ИНДУСТРИСКИ  ГАСОВИ 


За клиентите полесно да нарачуваат гасови Messer нуди е-услуги, е_Stock за управување со резервите на цилиндрите, е-фактура за канцеларија без хартија и многу други е-услуги. Ако сте корисник на индустриски гасови за прв пат или сакате да уживате во квалитетот и услугата на Messer, Ве молиме пополнете го образецот, користете ги податоците за контакт на оваа страница и станете клиент на Messer.
ИНДУСТРИСКИ ГАСОВИ – ОПТИМИЗАЦИЈА НА КАПАЦИТЕТИТЕ


Во индустриското производство, индустриските гасови се исто толку важни како водата и електричната енергија. Нивните специфични својства и начинот на кој тие се користат обезбедуваат поголема ефикасност, безбедност и економичност во многу процеси. Индустриските гасови исто така играат клучна улога во однос на квалитетот на производот.
Најчесто користени индустриски гасови се ацетилен, аргон, јаглерод диоксид, кислород, азот и водород. Messer исто така нуди многу од овие гасови како и  мешавини за специјални примени.

ИНДУСТРИСКИ  ГАСОВИ  ЗА ЗАВАРУВАЊЕ

 
Технологијата на заварување опфаќа над 100 различни методи (според DIN EN 4063). Messer го пласира својот опсег на заштитни гасови во јасно структуриран систем под стандардизирани корпоративни имиња на марки засновани на суровината што се обработува:
Ferroline - заштитени гасови за обични и ниско-легирани челици
Inoxline - заштитни гасови за челици со висока легура
Aluline - заштитни гасови за алуминиум и обоени метали
За повеќе информации, посетете ја  нашата страница за заварување на гасови. Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на летоци на страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт на Messer

 

ЗАПАЛИВИ ГАСОВИ - АЦЕТИЛЕН

 
Ацетилен е горивен гас со високи перформанси, произведен традиционално преку реакција на калциум карбид со вода.
Ацетиленот  има огромен спектар на примени: на пр. технологија oxyfuel, заварување, сечење. За дополнителни информации за избраните производи, проверете ги нашите листови со податоци за производот:
Ацетилен технички
Ацетилен 2,6
За повеќе информации, се повикуваме на нашата страница на АЦЕТИЛЕН.  Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери  од страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт во Messer
 

АТМОСФЕРСКИ  ГАСОВИ  - АРГОН


Најважната хемиска особина на Аргонот е нејзината инертност, што го прави идеален заштитен гас - дури и при високите температури што најчесто се среќаваат во металургијата и лачно заварување.
За дополнителни информации за избраните производи, проверете ги нашите листови со податоци за производот:
Заварување на аргон
Аргон 5.0
Аргон 6.0
За повеќе информации, посетете ја  нашата страница на АРГОН.  Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери на страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт на Messer
 

БЛАГОРОДНИ  ГАСОВИ  - ХЕЛИУМ


Посебните својства на Хелиум го прават неопходен за многу примени - на пример, како гас за подигнување за балони, како заштитен гас за заварување или како носач на гас - хроматографија.
За дополнителни информации за избраните производи, проверете ги нашите флаери со податоци за производот:
Хелиум 4,6 - 6,0
За повеќе информации, погледнете ја нашата страница  ХЕЛИУМ. Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери од страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт во Messer.

 

ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД


Посебни својства на јаглерод диоксидот се неговата инертност и висока растворливост во вода. Јаглерод диоксидот им ја дава на пијалоци нивната пенлива свежина, се користи во третманот на водата за пиење и е алтернатива на агресивните киселини за неутрализација на отпадните води. Во криогена, течна и цврста форма, СО2 се претвора во сув мраз, кој е погоден за употреба како разладно сретство или како средство за чистење (за чистење со сув мраз).
За повеќе информации, погледнете ја  нашата страница на ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД. Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери на страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт во Messer
 

АТМОСФЕРСКИ  ГАСОВИ - КИСЛОРОД  


Најважната особина на кислородот е неговата реактивност. Постојат многу малку елементи со кои кислородот нема да реагира. Процесите на оксидација и согорување се забрзуваат значително во атмосфера збогатена со кислород,во споредба со нормален воздух. Оваа особина го прави кислородот неопходен за метаболизмот на многу организми, поради што се користи во голем број примени за третман на вода и технологијата за животна средина.
Кислородот се продава со различни квалитети како
Технички кислород
Кислород 3.5
Кислород 5.0

 

АТМОСФЕРСКИ  ГАСОВИ - АЗОТ 


Во индустријата и истражувањето, N2 се користи како течност за ладење или како инертен гас. По употребата, се враќа во атмосферата непроменет.
За повеќе информации, се повикуваме на нашата страница на АЗОТ . Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери на страницата за заварување на гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или телефонирање на соодветното лице за контакт во Messer

 

ЗАПАЛИВИ ГАСОВИ  - ВОДОРОД 


Водородот се користи како гас за гориво за специјални апликации и како заштитен гас во термичката обработка, технологијата на храна и електронската индустрија. Високата топлинска спроводливост на водородот исто така го прави погоден за употреба како гас за ладење - на пример, за генератори на енергија.
Водородот се продава со различни квалитети како:
Водород технички
Водород 5.0
Водород 6.0
За повеќе информации, посетете ја  нашата страница ВОДОРОД . Не двоумете се да добиете повеќе информации за гасовите со преземање на флаери на страницата за заварување со гасови, со пополнување на формуларот, електронска пошта или јавување на соодветното лице за контакт во Messer
 

Дистрибутивни центри

Дистрибутивни центри

Дистрибутивни центри во Ваша близина – опција за превземање или испорака – Опрема „совршен спој“- Опции за нарачки - Безбедносни аспекти

Asset Publisher